De Maleisische politie heeft de Victory Kenny een illegale kansspel organisatie opgerold en het pand gesloten!

Home » De Maleisische politie heeft de Victory Kenny een illegale kansspel organisatie opgerold en het pand gesloten!

De Maleisische politie in Sabah heeft een online goksyndicaat met de naam ‘Victory Kenny’ opgepakt.

Na een grondig onderzoek van vier maanden heeft de wetshandhaving onlangs negen personen gearresteerd die banden hadden met het syndicaat, waardoor in totaal 1.024 personen voor de rechtbank werden aangeklaagd.

Om de financiële structuur van het syndicaat te ontwrichten, hebben de autoriteiten 32 bankrekeningen die verband houden met het syndicaat, met een totaalbedrag van RM55.841, bevroren op grond van de Anti-Money Laundering, Anti-Terrorist Financing, and Proceeds of Unlawful Activity Act 2001heeft zeven auto’s ter waarde van RM645.000 in beslag genomen, vermoedelijk verkregen via illegaal gokken.

Deze maatregelen zijn bedoeld om de activiteiten van het syndicaat te verstoren en toekomstige criminele inspanningen te ontmoedigen.

Tijdens de invallen namen de autoriteiten een bedrag van RM224.290 in contanten in beslag op verschillende locaties die verband hielden met het syndicaat, onderzoekers hebben vastgesteld dat dit geld is overgemaakt naar de rekening van de hoofdverdachte en doen er alles aan om alle personen te identificeren die betrokken zijn bij het witwasplan.

Het syndicaat opereerde vanuit een appartement in Benoni, Papar, vlakbij Kota Kinabalu, en diende als callcenter voor online gokken, de arrestaties waren het resultaat van maandenlang nauwgezet politiewerk waarbij substantieel bewijsmateriaal werd verzameld om een sterke zaak tegen de daders te garanderen.

De verdachten zijn aangeklaagd op grond van artikel 4(1)(c) van de Common Gaming Houses Act 1953, die het assisteren bij het beheren van een plaats die voor gokken wordt gebruikt, verbiedt, als ze worden veroordeeld, kunnen ze zware straffen krijgen, waaronder aanzienlijke boetes en gevangenisstraf.

De succesvolle operatie onderstreept de toewijding en betrokkenheid van de politie van Sabah bij hun inspanningen om illegaal gokken te bestrijden, het landelijke initiatief dat bekend staat als “Op Dadu” heeft een cruciale rol gespeeld en heeft alleen al dit jaar geresulteerd in de uitvoering van 1.226 anti-gokoperaties.

Deze operaties hebben geleid tot de arrestatie van maar liefst 1.506 verdachten, waaronder 413 vrouwen, waarmee een duidelijke boodschap wordt afgegeven dat niemand boven de wet staat.

Naast het in beslag nemen van contant geld hebben de autoriteiten tijdens de invallen ook essentiële spullen in beslag genomen, zoals computers, telefoons, pinautomaten en wifi-modems, met een geschatte waarde van RM20.000. deze apparaten speelden een belangrijke rol bij het faciliteren van online gokactiviteiten en het verbinden met klanten.

Om de activiteiten van het syndicaat verder te ontwrichten, werd de elektriciteitstoevoer naar het appartement in Benoni afgesloten, waardoor het callcenter onbruikbaar werd, deze strategische zet heeft tot doel de activiteiten van het syndicaat te verstoren en anderen te ontmoedigen zich met illegaal gokken bezig te houden.

De snelle en beslissende actie die de politie van Sabah heeft ondernomen bij de ontmanteling van het Victory Kenny-syndicaat toont hun niet aflatende inzet voor het beschermen van de gemeenschap.

De arrestaties en inbeslagneming van bezittingen en contant geld verstoren niet alleen de activiteiten van dit syndicaat, maar schrikken ook anderen af die betrokken zijn bij soortgelijke illegale activiteiten.

Met een slagingspercentage van 68 procent weerspiegelen de aanklachten tegen 1.024 personen de vastberadenheid van de wetshandhavers om degenen die betrokken zijn bij illegaal gokken ter verantwoording te roepen.

Het harde optreden tegen het Victory Kenny-syndicaat vertegenwoordigt slechts één stap in de voortdurende strijd tegen de georganiseerde misdaad en het illegale gokken in Sabah.

De inspanningen van de politie van Sabah herinneren ons eraan dat de bestrijding van illegaal gokken constante waakzaamheid en samenwerking vereist tussen wetshandhavingsinstanties en de gemeenschap.

Door samen te werken kunnen we zorgen voor een veiliger omgeving voor alle inwoners van Sabah.

Naarmate de juridische procedure voortduurt, wordt gehoopt dat de aanklachten tegen de personen die betrokken zijn bij het Victory Kenny-syndicaat tot veroordelingen zullen leiden.

Dit zal niet alleen anderen afschrikken, maar ook een duidelijke boodschap afgeven dat illegaal kansspelen in de staat niet zal worden getolereerd.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.