DraftKings neemt Jackpocket over voor $750 miljoen

Home » DraftKings neemt Jackpocket over voor $750 miljoen

DraftKings gaat loterij-app Jackpocket overnemen voor 750 miljoen dollar (696,7 miljoen euro) in een deal die naar verwachting jaarlijks tot 340 miljoen dollar aan extra inkomsten zal genereren.

DraftKings zal ongeveer 55% van de aankoopprijs contant betalen vanaf de balans, zonder dat er een kapitaalverhoging nodig is en de deal komt zoals Draftkings in de resultaten van het vierde kwartaal opmerkte dat het over vlottende contante activa van $ 1,27 miljard beschikte.

Het heeft ook zijn omzetverwachting voor het fiscale jaar 2024 verhoogd tot 4,9 miljard dollar, na een sterk einde van 2023.

Marktleider Jackpocket is ontworpen om klanten een route te bieden voor het bestellen van officiële loten in meerdere staten, het is momenteel beschikbaar in 18 Amerikaanse rechtsgebieden, waaronder New York, Texas en Ohio.

Het bedrijf met het hoofdkantoor in New York City beweert dat zijn app in het fiscale jaar 2023 negen keer meer werd gedownload dan zijn naaste concurrent in de categorie digitale loterij-apps , DraftKings zei dat de voorgestelde transactie het bedrijf in staat zal stellen toegang te krijgen tot en uit te groeien tot de Amerikaanse loterijsector.

Het bedrijf zei echter dat het belangrijker was dat de toevoeging van Jackpocket zijn positie in sportsbook en igaming zou versterken door een hogere klanten segment.

We zijn erg enthousiast om de snelgroeiende Amerikaanse digitale loterijbranche te betreden met onze overname van Jackpocket”, aldus Jason Robins, medeoprichter en CEO van DraftKings.

Deze transactie zal aanzienlijke waarde creëren voor DraftKings, niet alleen door onze klanten een ander gedifferentieerd product te bieden waar ze van kunnen genieten, maar ook door onze algehele marketingefficiëntie te verbeteren, vergelijkbaar met hoe onze dagelijkse fantasiesportdatabase een voordeel creëerde voor DraftKings in OSB en igaming.

Deal zal de digitale loterij verticaal uitbreiden DraftKings zei dat het verwacht dat de voorgestelde transactie in het fiscale jaar 2026 $260 miljoen tot $340 miljoen aan extra inkomsten en $60 miljoen tot $100 miljoen aan gecorrigeerde EBITDA zal genereren.

Het verwacht ook dat de overname in het boekjaar 2028 een toename van de omzet van $350 miljoen tot $450 miljoen zal opleveren en een gecorrigeerde EBITDA van $100 miljoen tot $150 miljoen.

DraftKings zei dat Jackpocket, opgericht in 2013, zeer schaalbare technologie, een sterk merk en een uitstekend door de oprichter geleid managementteam biedt.

Peter Sullivan, CEO van Jackpocket, zei: Samen met DraftKings zullen we enorme waarde kunnen toevoegen aan ons klantenbestand terwijl we onze missie bevorderen om een gemakkelijkere, leukere en verantwoorde manier te creëren om deel te nemen aan de loterij.

De brede footprint en uitzonderlijke mobiele producten van DraftKings bieden een kans om de verticale digitale loterij betekenisvol uit te breiden en we kunnen niet enthousiaster zijn om samen te werken met DraftKings.

DraftKings verloor vorig jaar van Fanatics in de race om PointsBet te verwerven, eerder deze maand maakte DraftKings details bekend van een nieuwe, meerjarige samenwerking op het gebied van sportweddenschappen met Barstool Sports.

Volgens de overeenkomst is DraftKings nu de officiële partner voor sportweddenschappen van Barstool.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.