FATF houdt Malta op grijze lijst

Home » FATF houdt Malta op grijze lijst

De financiële waakhond heeft besloten om de igaming-hub van Malta op de lijst van onbetrouwbare jurisdicties voor het witwassen van geld en terrorismefinanciering te houden.

De Financial Action Task Force on Money Laundering (FATF) is nog niet klaar om Malta van zijn grijze lijst te verwijderen.

Ondanks dat Malta een belangrijke politieke toezegging heeft gedaan om met de FATF en MONEYVAL samen te werken om de inspanningen ter bestrijding van witwassen (AML) en de financiering van terrorisme te versterken, heeft de FATF besloten dat er nog steeds strategische tekortkomingen zijn.

Malta werd in juni toegevoegd aan de grijze lijst, een klap voor zijn internationale reputatie.

Sindsdien is het verder gegaan met een AML-actieplan. FATF zei: Malta moet blijven werken aan de uitvoering van zijn actieplan om zijn strategische tekortkomingen aan te pakken, onder meer door te blijven aantonen dat de informatie over de uiteindelijk begunstigden accuraat is en dat, waar nodig, effectieve, evenredige en afschrikkende sancties in verhouding staan ​​tot het witwassen van geld en terrorismefinancieringsrisico’s, worden toegepast op rechtspersonen als de verstrekte informatie onjuist blijkt te zijn.

De FATF zei dat degenen die niet de vereiste informatie verstrekken effectieve, evenredige en afschrikkende sancties” moeten krijgen.

Er wordt gesuggereerd dat Malta beter gebruik zal maken van de Financial Intelligence Unit (FIU) om te helpen bij het vervolgen van criminele, fiscale en andere witwaszaken en om informatie te produceren om de Maltese autoriteiten in staat te stellen gevallen met een hoog risico te identificeren.

De Malta Gaming Authority (MGA) heeft haar vereisten voor houders van sleutelfuncties en auditing bijgewerkt.

Nieuwe aanvragers van Maltese goklicenties moeten de autoriteit informeren over de identiteit van hun CEO, compliance executive en AML executive.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.