Scientific Games verkoopt OpenBet voor $ 1,2 miljard

Home » Scientific Games verkoopt OpenBet voor $ 1,2 miljard

Scientific Games Corporation heeft aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan om zijn sportweddenschappen, OpenBet, te verkopen aan het wereldwijde sport- en entertainmentbedrijf Endeavour Group Holdings, in een contante en aandelentransactie ter waarde van $ 1,2 miljard.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst ontvangt Scientific Games $ 1 miljard in contanten en $ 200 miljoen in gewone aandelen Endeavour Klasse A op basis van de naar volume gewogen gemiddelde handelsprijs van de gewone aandelen Klasse A voor de twintig (20) handelsdagen eindigend op september 24 januari 2021, onder voorbehoud van gebruikelijke inkoopprijsaanpassingen.

De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 worden afgerond, afhankelijk van de toepasselijke wettelijke goedkeuringen en gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

OpenBet is een van ’s werelds toonaangevende wereldwijde technologiebedrijven voor online sportweddenschappen en biedt een ecosysteem van sportinhoud, technologie en diensten aan de grootste spelers over de hele wereld.

Het is de nummer één business-to-business partner voor sportweddenschappen in de VS, het VK, Australië en Canada, met een leidende positie in Europa en APAC.

Tot op heden heeft OpenBet meer dan 75 wereldwijde klanten, waaronder 24 sportboeken in 12 staten en een 100% uptime-record voor grote sportevenementen.

Deze transactie vertegenwoordigt het hoogtepunt van een grondig proces om OpenBet af te stoten om de waarde voor onze aandeelhouders te maximaliseren en onze visie snel vooruit te helpen om het toonaangevende platformonafhankelijke wereldwijde gamebedrijf te worden, aldus Barry Cottle, President en Chief Executive Officer van Scientific Games.

De transactie is een belangrijke mijlpaal in de richting van het optimaliseren van onze portefeuille en het opmaken van de balans om onze financiële flexibiliteit te vergroten.

Het zal ons positioneren om zowel organisch als anorganisch te investeren in belangrijke groeigebieden met name in content en digitale markten.

We komen onze beloften na en voeren onze strategie uit om ons bedrijf te transformeren en aanzienlijke waarde te creëren voor werknemers, klanten en aandeelhouders.

We geloven dat Endeavour ons in staat zal stellen om voort te bouwen op onze uitzonderlijke staat van dienst op het gebied van innovatie en betrouwbaarheid en nog meer waarde voor onze klanten en medewerkers te ontsluiten, aldus Jordan Levin, Chief Executive van de Digital-activiteiten van Scientific Games.

Endeavour’s diepgaande relaties met de industrie en het wereldwijde bereik maken hen tot de ideale partner.

Samen zullen deze bedrijven goed gepositioneerd zijn om te profiteren van opkomende trends om nog meer innovatieve en op maat gemaakte oplossingen aan klanten te leveren terwijl we de toekomst van sportweddenschappen bepalen.

OpenBet heeft een ongelooflijke suite voor sportweddenschappen gebouwd, verankerd in zijn best-in-class gokmachine en nu inclusief uitgebreide inhoud, diensten en producten voor sportboeken en fans, aldus Ariel Emanuel, CEO van Endeavour.

Deze capaciteitenset is de ideale aanvulling op onze IMG ARENA sportweddenschappen, die rechtstreeks samenwerkt met houders van sportrechten.

We kijken ernaar uit om deze bedrijven samen te laten groeien om te profiteren van de sterke seculiere rugwind in het ecosysteem van sportweddenschappen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.