UFC en WWE-partnerschapsteams fuseren om te profiteren van sponsoringsondernemingen

Home » UFC en WWE-partnerschapsteams fuseren om te profiteren van sponsoringsondernemingen

De samenwerkings en sponsorteams van de UFC en WWE zijn gefuseerd door TKO Group Holdings, een dochteronderneming van de Endeavour – namelijk Endeavour-holding.

TKO is van mening dat de fusie aanzienlijke kansen zal bieden voor UFC en WWE in sponsoring en partnerschappen door de samenwerking tussen wereldwijde verkoop, activatie- en operationele teams te stroomlijnen.

Deze UFC- en WWE-teams zijn verdeeld over New York, Las Vegas, Stamford (Connecticut), Londen, Sao Paulo, Sydney, Shanghai en Toronto.

De belangrijkste taak van de nieuwe eenheid is om inkomstenmogelijkheden en merkintegraties te genereren op basis van UFC en WWE en originele inhoud.

Deze laatste stap van TKO vertegenwoordigt nauwere samenwerking tussen de UFC en WWE sinds ze vorig jaar onder één entiteit fuseerden, waarbij Endeavour de meerderheidsaandeelhouders van beide bedrijven waren.

Andrew Schleimer, Chief Financial Officer van TKO, zei: Sinds Endeavor in 2016 de UFC heeft overgenomen, is de wereldwijde partnerships-activiteiten van de UFC een aanzienlijk groeigebied geworden en we geloven dat de partnerships van WWE een vergelijkbaar potentieel heeft.

UFC en WWE creëren samen een sportmarketing-krachtpatser, met honderden live-evenementen per jaar en een bereik dat gelijk is aan of beter is dan ’s werelds grootste sportpand.

Het nieuw geïntegreerde wereldwijde partnerschappenteam biedt premiummerken de mogelijkheid om te integreren en te activeren in de buitengewoon populaire content van de UFC en WWE om hun enorme fanbases over de hele wereld te betrekken.

In verdere details van de gecombineerde eenheid zal Grant Norris-Jones de leiding nemen over de divisie als Executive Vice President en Head of Global Partnerships voor TKO, terwijl Lou Koskovolis Executive Vice President van Global Partnerships zal worden.

Het duo, en de teams die ze zullen leiden, hebben de taak om voort te bouwen op de uitgebreide samenwerking en sponsoring van zowel UFC als WWE tijdens de duur van het eigendom van Enedavor.

In het geval van UFC heeft de MMA-promotie – de grootste organisator van MMA-evenementen wereldwijd – spraakmakende deals gesloten met Monster Energy en PRIME Hydration, en net als veel andere spraakmakende Amerikaanse sportorganisaties is het zoeken naar toegangs- en cryptocurrency-ruimtes via deals met DrafKings en Crypto.com.

De WWE heeft ondertussen overeenkomsten gesloten met een reeks ‘blue chip brands’, met name in de entertainment en voedsel /restaurantindustrie, zoals Netflix, PepsiCo, Pizza Hut, Slim Jim en Snickers.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.