KSA legt een Last onder dwangsom op aan Nationale Postcode Loterij en Vriendenloterij

Home » KSA legt een Last onder dwangsom op aan Nationale Postcode Loterij en Vriendenloterij

De Kansspelautoriteit (Ksa) legt een last onder dwangsom op aan de Nationale Postcode Loterij en de Vriendenloterij omdat zij online spellen aanbieden die volgens hun loterijvergunning niet zijn toegestaan. Als de partijen niet stoppen met het aanbieden van deze spellen moeten zij een dwangsom betalen van 250.000 euro per week, tot een maximum van 1.000.000 euro.

Online kansspelen

De Nationale Postcode Loterij biedt op de eigen website de Spellenloterij aan met de spellen Deal or no Deal, Kofferjacht, EEN tegen 50 en Move That Truck. De Ksa heeft vastgesteld dat het hier om een online kansspel gaat. Deze spellen vallen niet onder de loterijvergunning van de Nationale Postcode Loterij.

De VriendenLoterij biedt een Spellen Loterij aan, waar de spellen VriendenLoterij Miljonairs, Club-man en Bingo Crush te spelen zijn. Ook dit zijn online kansspelen. De VriendenLoterij beschikt eveneens over een loterijvergunning, waar dit aanbod niet onder valt.

Beide partijen worden met de last onder dwangsom gesommeerd dit aanbod zonder vergunning direct te staken.

Onderscheid

In wet- en regelgeving wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen loterijen en meer risicovolle kansspelen, waaronder online kansspelen. Voor beide kansspelen is een andere vergunning nodig. Loterijen mogen niet online worden aangeboden; het is alleen toegestaan deelnamebewijzen (Loten) via internet verkopen.

Het – bijvoorbeeld – online aanbieden van spelletjes die gekoppeld zijn aan een loterij, is verboden. De wet staat dit niet toe. De Ksa blijft er scherp op dat loterij- en online kansspelaanbod van elkaar gescheiden blijven.

Bron: KSA

Het is overigens niet de eerste keer dat deze Loterij vriendenclub – wederom de wet naast zich neerlegt !

Wellicht een commerciële tip voor de Novamedia groep – om een re-branding in te zetten naar :

WWW.POSTCODEKLOTERIJ.COM

WWW.VRIENDENKLOTERIJ.COM

WWW.VRIENDENKLOTERIJ.NL

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.